söndag 15 mars 2020

Aikidoträningen och coronaviruset (covid-19)
På Enighets aikido följer vi anvisningarna från Folkhälsomyndigheten och eventuella direktiv från idrottens centrala organisationer. De säger i dagsläget (15 mars 2020) att vanlig klubbträning inte behöver avbrytas, men Folkhälsomyndigheten ger också ett verktyg för riskberäkning, som vi har tillämpat enligt bilden ovan.

Det innebär framför allt att vi har tillsvidare endast redskapsträning (jo och bokken), som kan genomföras utan kroppskontakt. Dessutom ska vi undvika trängsel på mattan, exempelvis genom att sprida ut oss vid in- och utbugningar, samt även i övrigt hålla gott avstånd till varandra.

Vidare är vårt grundträningspass inställt tillsvidare (torsdagar kl. 18-19), eftersom det vore opraktiskt att genomföra med blott redskapsträning.

OBS: Viktigast av allt är förstås att man avstår från att komma till träningen om man är sjuk!

Här är Folkhälsomyndighetens webbsida om riskbedömning.

Här är Aikidoförbundets information om coronaviruset.

Här är GAK Enighets direktiv angående coronaviruset.
(Observera att de som nyligen varit i högriskländer bör avstå från träning några veckor, även om de inte har sjukdomssymptom.)

Här är Svenska Budo & Kampsportsförbundets information om coronaviruset.

Vår träning i iaido kan fortsätta som vanligt, eftersom den även normalt bedrivs med gott avstånd mellan deltagarna och ingen kroppskontakt.

Du avgör förstås själv om du ändå föredrar att hålla dig borta från våra träningar framöver, och det har vi i så fall självklart all respekt för.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar